Két napot csúszik a nyugdíjak postai kézbesítése?

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. január 12.

Belpol

Nem akar ez összejönni. (Frissítés: a Magyar Posta szerint semmilyen késés nincs.)

A Magyar Államkincstár (MÁK) pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakakat – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg – tették hozzá.

A Posta szerint semmilyen késés nincs a kézbesítésben

Cikkünk megjelenése után kaptuk meg a Magyar Posta közleményét, amely szerint az ügy összetettebb annál, mint amit először írtunk.

A közlemény így fogalmaz: "a Magyar Posta a megszokott rendben, előre meghatározott ütemezés szerint kézbesíti a nyugdíjat, semmilyen késés nincs. A kézbesítés kezdete január 16-a. Ettől a naptól kezdve 10 munkanapon keresztül zajlik a nyugdíjak kézbesítése. A megjelölt dátumot ( a kézbesítés dátumát) már tavaly november óta tudják az érintettek a saját, személyre szóló nyugdíjkifizetési naptárjukból.

A félreértést az okozhatja, hogy a Magyar Államkincstár korábban közzétette: a nyugdíjak postai kifizetését január 14-én indítja (mint azt önök is idézték), majd később azt is közölte a Kincstár, hogy január 16-án indul a nyugdíjak kézbesítése. Mindkét dátum helyes. A Magyar Posta és a Magyar Államkincstár már tavaly megállapodott 2019 egészére a Posta felé történő kifizetés dátumáról és az azt követő kézbesítés ütemezéséről.

A Kincstár kifizetése a Posta felé, és a postai kézbesítés ugyanis két különböző folyamat."

 

Késnek a nyugdíjak

A MÁK hivatalos közlése szerint nincs ok az aggodalomra, délutánra minden meglesz. Péntek reggel több lapnak is jelezték az olvasók: hiába várták a menetrend szerint reggeli utalással érkező nyugdíjakat, azokat még nem kapták meg, pedig ahogy mondják, eddig ilyen még sosem fordult elő.

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.