A kórházakat építsék át stadionná! Bayer Zsolt cikkei legyenek kötelező olvasmányok!

  • narancs.hu
  • 2017. április 19.

Fekete Lyuk

A Kétfarkú Kutya Párt szerint a kormány jó irányba halad, de nem elég határozottan.

Szombat délutánra nagyszabású tömegrendezvényt szervez a Kutyapárt

Békemenet a kormányért és Oroszországért. És minden más ellen.

címmel.

A párt elnöke ebből az alkalomból adott interjút az ATV-nek. Kovács Gergely több előremutató javaslatot is megfogalmazott, amelyekkel még jobbá lehetne tenni a kormány teljesítményét. Sajnálatos, hogy Róna Egon műsorvezető ezeket láthatóan nem mindig vette komolyan, sőt többször el is nevette magát.

Neked ajánljuk

Leginkább a foci

  • Toroczkay András

Apanovellák, de nem csak azok, felnövéstörténetek, kisvárosi elbeszélések, Budapest- és énelbeszélések is egyben. Az író magáról beszél, nem is kendőzi. Már a címből rögtön beugrik egy másik óriás: Lóci. Itt azonban a fiú emeli fel az apját, s állít emléket neki.

Stockholm-szindróma

Szentgyörgyi Bálint sorozatát nagyjából kétféle diskurzus övezi. Az egyik a sorozat nyilvánvaló történelmi torzításait és pontatlanságait rója fel. Itt elsősorban Hodosán Róza szociológus és Rainer M. János történész kritikái­ra gondolunk, akik az 1980-as évek ellenzéki mozgalmainak tagjaiként jogosan érezhetik, hogy saját és bajtársaik munkálkodását az alkotók nem adták vissza elég hűen. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy A besúgó vállaltan fikció, nem pedig dokumentumfilm.

Delfin

Van a filmben két csónakázás. Az egyik a bajai Sugovicán, az egykor kedvelt, de most néptelennek mutatkozó horgászhelyen. A gyermekkora helyszíneire visszalátogatván ismét kisvárosi lánnyá változó világhírű úszófenomén a nagypapával, ladikon haladva újra felfedezi a Duna-mellékág békességét. Máskor meg az óceánon hasít bérelt jetboaton, bálnát akar nézni – hullámokból felszökkenő delfineket lát is.