A köznevelésért felelős helyettes államtitkár elárulta, mi a jó a brutális pedagógushiányban

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 3.

Fekete Lyuk

Elég merész érvelés.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkárt több helyen is megkérdezték arról, hogy van-e pedagógushiány Magyarországon. A közmédiának adott nyilatkozatában Maruzsa még egészen visszafogott véleményt fogalmazott meg: szerinte elég a jelenlegi létszám, nem marad feladat ellátatlanul, ugyanakkor egy adott településen a megfelelő szaktanár pótlása nehézséget okozhat. Tekintve, hogy négyezer pedagógus hiányzik a közoktatásból Maruzsa kijelentése elég optimista.

De a java csak most jön! A HírTv tegnap esti adásában egyenesen arról beszélt, hogy tiszta szerencse ez a helyzet. Hogy miért? Nem fogja elhinni.

„Sőt, szoktam azt is mondani, hogy több ezer ember végez az egyetemeken, ha nem lenne kiírva több ezer álláshely adott esetben, volt olyan kérdés, ami hétszáz óvodapedagógus álláshelyre kérdezett rá nálunk, ezernégyszázan végeznek. Nagy szerencse, hogy van hétszáz kiírt álláshely”.

(via 444, MTI)

Neked ajánljuk

Helyreigazítás

  • narancs.hu

Helyreigazítás a Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni  című cikk miatt.