A magyar humor jövője – Keresztény stand up

  • narancs.hu
  • 2014. május 29.

Fekete Lyuk

Mivel a kabarét eddig elkerülte a kormányunk figyelme, örömmel látjuk, hogy egy alulról jövő kezdeményezés kezd kibontakozni.

„17 éve dolgozom a humorszakmában mint író. Írónak lenni jó, mert mások égnek a poénjaiddal – ha valami gond van, a paradicsomot és a tojást nem én kapom. Viszont a hírnév is elkerült, mint Hamletet a happy end. Úgy döntöttem, ezen változtatni kell, így meghallgatva a kor stand up hívószavát, a világot jelentő deszkákra álltam, és elindultam a hírnév felé vezető úton” – olvassuk Kövesdi Miklós Gábor honlapján, amelyből az is kiderül, hogy a humoristának eleinte Farkasházy Tivadar nyúlt a hóna alá, s hívta a Rádiókabaréba és a Hócipőhöz szerzőnek.

false

 

De változnak az idők. Köztudott, hogy Magyarország megújul, ám mivel a kabarét eddig elkerülte a kormányunk figyelme, örömmel látjuk, hogy Kövesdi révén egy alulról jövő kezdeményezés kezd kibontakozni. A minap vettük észre azt a plakátot, ami a művész Játszd újra, Noé című „keresztény stand up” estjére invitál. Igazán sajnáljuk, hogy lecsúsztunk az ígéretes produkcióról, ami véleményünk szerint – ha a megfelelő helyekre is eljut – alapjaiban változtathatja meg az itthoni szórakoztatás eddigi menetét. És hát az lenne csak az igazi móka! Még egy udvari bolond a miniszterelnök udvarába, egy olyan, aki megmondja, mi a vicces, és mi nem.

Figyelmébe ajánljuk