A Magyar Törzsi Gyűlésnek is betett a koronavírus

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 7.

Fekete Lyuk

Elmarad a Kurultáj.

Elmarad az idei Kurultáj, a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, amelyet  augusztus 21. és 23. között tartottak volna a Bács-Kiskun megyei Bugacon - közölte a szervező Magyar-Turán Alapítvány pénteken az MTI-vel.

"A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére, hosszas mérlegelés után meg kellett hoznunk azt a döntést, amely értelmében kénytelenek vagyunk a 2020. évi Kurultaj -  Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondani" - fogalmaztak a szervezők.

Az eredeti tervek szerint szigorú korlátozásokkal, bizonyos programok törlésével tartották volna meg a Kurultájt. Mostanra azonban új helyzet alakult ki a rendezők számára, a környező országokban egyre romlik a járványügyi helyzet és Bugac lakosai is aggódtak.

"A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek" - olvasható a közleményben.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.