A Szomszédokat idézve kívánt Boldog Nőnapot Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2020. március 8.

Fekete Lyuk

Etus és Thatcher - a legnagyobbakhoz fordul inspirációért a miniszterelnök.

"Margaret Thatcher-től azt tanultam, ha azt akarod, hogy egy dologról sokat beszéljenek, akkor bízd egy férfira. Ha azt akarod hogy elintézzék, akkor bízd egy nőre. Boldog Nőnapot kívánok!" - mondja Orbán Viktor Facebook-ra feltöltött videójában, ami a Szomszédok stílusában készült.

A napokban Novák Katalin is kihasználta a jeles ünnepet, hogy gyerekvállalásra buzdítsa a szülőgépeket nőket, a kormányzat pedig hivatalos videóban kívánt boldogságot a nőknek. Az álságos cukiskodást a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalán javították meg: bántalmazott nők mondatait, illetve fideszesek nőellenes felszólalásait vágták a videóba.

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.