Novák Katalin gyerekvállalási propagandát csinált a nőnapból is

  • narancs.hu
  • 2020. március 7.

Fekete Lyuk

Kiderült, az államtitkár nem kap virágot nőnapra.

A kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Blikk kérdésére megosztotta, „mit is jelent számára nőnek lenni”.

Nem meglepő, Novák Katalin ezúttal is a gyerekvállaláshoz igyekezett kedvet csinálni.

"Az, hogy nőnek születtem, egy olyan kiváltság, amelyért nagyon hálás vagyok, és minden napomra hatással van. Ennek köszönhetem, hogy háromszor is átélhettem a csodát, hogy gyermeknek adok életet."

Bár a nőnap nem egyenlő az anyák napjával, Novák minden lehetséges alkalmat felhasznál a propaganda terjesztésére.

"Szeretném, ha a nálam fiatalabb nőknek erőt tudnék adni, akár azzal az üzenettel, hogy a családalapítás, a gyermekvállalás nem szükségszerűen jár a karrier feláldozásával. Én is megéltem ezt, nekem is döntést kellett hoznom, ami nem volt könnyű, de sosem bántam meg, hogy három gyermeket vállaltunk, hiszen értelmet adnak az életünknek. Végtelenül büszke vagyok rájuk, és mindemellett a munkámat se kellett végérvényesen feladnom."

Mint az a lapból kiderült, Novák Katalin családjában nem ünneplik a nőnapot, nem várja otthon virágcsokor a férjétől vagy a fiaitól, de ő ezt egyáltalán nem is bánja.

„Nálunk ez a nap pontosan olyan, mint bármelyik másik. Persze, nem panaszkodom, ugyanis az anyák napja nagyon fontos a családban, akkor nem maradhat el a köszöntés” – nyugtatott meg mindenkit.

Figyelmébe ajánljuk