Az író, akinek 30 ezer ember vette meg a könyvét véletlenül

  • narancs.hu
  • 2015. december 13.

Fekete Lyuk

Soha nem kerestem még ennyi pénzt – nyilatkozta a szerencsés szerző, aki az idei év egyik legnagyobb bestselleréhez hasonló címmel írt könyvet.
false

Alison Waines 2013-ban jelentette meg Girl on the Train című pszichothrillerét, és hát mit szépítsük a dolgot: nem sok embert érdekelt. Két évvel később azonban egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a regény e-book változatának eladásai az egekbe szöktek. Hamar kiderült, hogy a 30 ezer vásárló valószínűleg szinte kivétel nélkül félreértésből vette meg a művét: igazából a The Girl on the Train című krimit keresték.

Utóbbi Paula Hawkins könyve, amelyből 6 és fél milliót adtak el világszerte, és amelyből már készül a film Emily Blunt és Justin Theroux főszereplésével. A Wall Street Journal cikke szerint az Amazon kommentelői között néhányan panaszkodtak ugyan a tévesztés miatt, de a többség anélkül olvasta végig a több mint 400 oldalas regényt, hogy észrevette volna a különbséget.

Paula Hawkins könyvéről itt olvashatják kritikánkat, ami alapján  könnyen elképzelhető, hogy azok jártak jobban, akik a rossz könyvet vásárolták meg.

Forrás: The Wall Street Journal

Figyelmébe ajánljuk