Az operaház mindent megtett, hogy a Tiborcz-közeli cég nyerjen

  • narancs.hu
  • 2018. február 1.

Fekete Lyuk

Az Ókovács Szilveszter által vezetett intézmény még a pontrendszert is manipulálta.

Szinte hihetetlen, de igaz: nem sikerült Tiborcz István üzlettársának, Paár Attilának, illetve cégének, a West Hungária Bau Kft.-nek megnyernie a felújítás alatt álló Magyar Állami Operaház színpad-technológiai tenderét – írja a 24.hu. Az Operát egyébként épp a West Hungária Bau Kft. újítja fel 14 milliárdért – ehhez jött volna kiegészítésképpen a színpadtechnikai felújítás, már ha minden úgy zajlik, ahogy a Tiborcz-közeli vállalkozásoknál szokás.

Ókovács Szilveszter

Ókovács Szilveszter

 

A sikerhez minden adott volt, sőt, a mindennél is több, mert ahogy a vetélytárs, a 220 millióval olcsóbb ajánlatot tevő Bosch Rexroth Kft. panaszából kiderült, az Ókovács Szilveszter által vezetett Operaház megpróbálta menet közben átalakítani a versenyszabályokat. Az így manipulált szabályoknak pedig immár a Tiborcz-közeli üzletember cége felelt meg leginkább, amely annak rendje és módja szerint meg is nyerte a színpad felújítására kiírt pályázatot.

A Hadházy Ákos által feltárt ügy ezzel azonban nem ért véget: a Bosch Rexroth a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult panaszával, a bizottság pedig megsemmisítette az utólag manipulált tendert, és még némi pénzbüntetésre – mint mondják, jelképesre – is kötelezte az Ókovács vezette Operát.

Neked ajánljuk