Az új Magyar Nemzet szerint az ellenzék rombol, gyűlöletet szít és hergeli a társadalmat

  • narancs.hu
  • 2019. február 9.

Fekete Lyuk

A kormánypárti lap pontosan ott folytatja, ahol a Magyar Idők abbahagyta.

A hét közepén jelent meg újra a Magyar Nemzet, ami tulajdonképpen nem más, mint a Magyar Idők átnevezett, ismét fideszes változata. Orbán Viktor is köszöntötte a lapot, amely, úgy tűnik, igyekszik meghálálni a miniszterelnök kedvességét.

Újra kezében tarthatja a kormánypárti Magyar Nemzetet Orbán Viktor

Biztos talál magának benne érdekes cikkeket.

Hatalom és felelősség című, mai publicisztikában a lap szerzője irányt mutatott, és megmondta, mi hány méter. Méghozzá így:

„Orbán Viktor nyilvános szerepléseit ismerve biztosra vehető, hogy a hazai és a nemzetközi közvéleménynek is egyértelmű üzeneteket fogalmaz meg holnap.”

„Az ellenzék tehát folytatni kívánja a tavaly év végén megkezdett 'forradalmi' politizálást, a törvények, a jogállamiság semmibevételét. A rombolás, a gyűlölet szítása, a társadalom hergelése az egyetlen mondanivalójuk a valós problémákra adandó válaszok, a kormány társadalomképével szembeni reális alternatíva helyett.”

„Úgy indul a 2019-es politikai idény, ahogy az elmúlt nyolc évben megszoktuk, Orbán Viktor évértékelője lesz az iránymutató, az ellenzék is hozzá képest határozza meg magát.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?