Újra kezében tarthatja a kormánypárti Magyar Nemzetet Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2019. február 6.

Belpol

Biztos talál magának benne érdekes cikkeket.

Ma reggel jelent meg a régi-új Magyar Nemzet, amit most már Orbán Viktor is a kezében tarthat:

Bizonyára talált benne kedvére való olvasmányt, hiszen a Pethő Sándor alapító képével megjelent szerkesztőségi vezércikk olyan elemeket tartalmaz, mint: „A mai napon, amikor a lap harmadszor megindulva visszaveszi a zászlót, ismételten elkötelezi magát a konzervatív értékrend mellett, egyaránt szem előtt tartva az európai humanista kultúrát, a közép-európai hagyományokat és a nemzeti érdekeket, ahogy tette ezt akkor is, amikor a rendszerváltás vitafórumává vált, s teret adott a magyar értelmiség gondolatainak.

De kitér benne a szerző a G-nap utáni Simicska korszakra is, ami azért következett be, mert a korábbi első számú kormánypárti oligarcha és a miniszterelnök összeveszett: „A puszta adatokat nézve a Magyar Nemzet 2018. április 11-én ismét megszűnt, de valójában már évekkel korábban, 2015. február 6-án elesett, amikor a lap könnyedén lerázta magáról és megtagadta tulajdon múltját. Egyik napról a másikra irányt váltott, s feledtette mindazt, amiért a nagy múltú elődök a legnehezebb történelmi időkben is vállalták a szellemi szabadságharcot.”

Érdekesség, hogy van egy cikk az új lapban Szánthó Miklós, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának tagjának tollából is, ami az elmúlt napok eseményeire reflektál, amikor is Varga István korábbi elnök egy interjúban azt mondta: az másik oldalon jobb újságírók vannak, Élet és Irodalmat járat, Magyar Narancsot olvas, Népszavával kezdi a napot és előbb nézi meg az Indexet, mint az Origót. Varga később lemondott posztjáról.

„A Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, illetve a tulajdonában álló médiaeszközöknek azonban – éppen emiatt – a fenti értelemben vett médiapluralizmus elősegítése a célja: a valódi médiaegyensúly megteremtése. És az ellenkező híresztelésekkel szemben bőven van még mit utolérni, persze nyilván nem úgy, hogy a jobboldali életmódrovatok átveszik a hasonló liberális felületek polkorrekt agymenéseit. Az eszközök, formák persze fontosak ugyan, de nem keverendők össze a céllal. A cél márpedig világos: a progresszív gyökerű hírhamisítás, dez­informálás, a politikai korrektség elleni fellépés, a nemzeti-polgári oldal megerősítése, hogy a valódi konzervatív-keresztény gondolat ugyanolyan érvényességgel lehessen jelen a közéletben, mint a balliberális. Az alapítvány tulajdonában lévő eszközpark pedig e korszaképítő célt fogja szolgálni, a haza üdvére, a köz szolgálatában – és egyesült erővel” - írja Szánthó.

További érdekesség, hogy a régi nemzetes cikkeket jól elrejtve, csak ömlesztve találhatjuk meg az oldalon, ezen kívül a magyarnemzet.hu domaint a MediaWorks használja, pedig a Magyar Időket a Magyar Idők Kft. adta ki és értesüléseink szerint a Magyar Nemzetet is ők fogják.

Ha ez nem lenne elég olvasmány a miniszterelnöknek, a legfrissebb Magyar Nemzetben van egy interjú Boross Péterrel is:

Boross Péter az új kormánypárti Magyar Nemzetben: „A női politikusok viszik a prímet a primitívségben

Szerinte az lenne a „hosszú távú megoldás", ha az unió központja Krakkó vagy Drezda lenne. Ma jelent meg a Magyar Időkből átkonvertált, egyúttal újraindított kormánypárti Magyar Nemzet, amely egy Boross Péter interjúval kezdte meg a működését. A korábbi miniszterelnök az első kérdésre válaszolva elmondta: „Örvendetes számomra a Magyar Nemzet újbóli megjelenése.

Figyelmébe ajánljuk