Csókay András szerint április 3-án a Szentlélek rengeteg embernek segített bölcsen dönteni

  • narancs.hu
  • 2022. április 7.

Fekete Lyuk

Szállt az ima az ég felé.

"Vasárnap este meggyőződtem arról, amiben mélyen hiszek, hogy a Szentlélek nem ment szabadságra, hanem működik. Ezt a kijelentést arra alapozom, hogy a választásokat megelőzően valamennyi közvéleménykutató mást jósolt, mint ami bekövetkezett, azaz váratlan fordulat történt a magyar lelkekben" - ezt Csókay András idegsebész mondta a Mandinernek, akik interjúsorozatban kérdezik meg "a magyar nyilvánosság neves szereplőit" a választás tanulságairól.

Csókay szerint 

Keveset beszélünk arról, pedig lényeges, hogy mennyi ima szállt az ég felé azért, hogy Magyarország a józan ész szerint válasszon. Ez a hatalmas mozgalom megindította a Szentlelket, aki leszállt Magyarországra és rengeteg embernek segített bölcsen dönteni.

Az idegsebész szerint a vidéki barátai bizakodóbbak voltak, mint a fővárosiak, utóbbiak "csak rossz dolgokat hallottak, a budapesti közhangulat teljesen más volt, mint az ország bármely más pontján." Csókay szerint az eredmények azt mutatják, hogy "nem csak kiábrándult jobboldali emberek tértek vissza, hanem kiábrándult baloldaliak is nálunk leltek politikai otthonra, ami óriási fegyvertény."

Csókay a rövid interjúban beszél még Jézus Krisztusról, a bukott angyalról, aki szintén nem megy szabadságra, idézi Lincolnt és abban bízik, hogy van esély a nemzeti megbékélésre.

Vallom, hogy ennek az országnak a Szűzanya a királynője, ha képesek vagyunk hozzá fordulni, elhozza nekünk a békét. Attól függetlenül azonban, hogy a kampány véget ért, tudatosítsuk: az igazságot mindig ki kell mondani, ez morális kötelességünk!

Majd hozzáteszi, de mindezt szeretetben kell megtennünk.

(Címlapképünk forrása: Wikipedia)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk