Díjakat is osztott és zongorázott is Hoppál Péter a nemzeti ünnep alkalmából

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 19.

Fekete Lyuk

Végül is nem tiltja az alaptörvény, hogy egy államtitkár a billentyűk közé csapjon.

A hivatalos beszámoló szerint állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.

Vitályos beszédet is mondott, melyben úgy fogalmazott: „Szent István királyunk hitt abban, hogy a Kárpát-medence népeinek, az összmagyarságnak Isten általi rendeltetése, küldetése, célja van. Az ő víziója a saját sorsát alakítani képes, erős, békében élő keresztény állam létrehozása és annak fennmaradása volt (…), az államalapítás alkalmából átadott elismerések is azt bizonyítják, hogy a Szent István király által megálmodott magyar állam még ma is tudja, hogy merre tart és olyan polgárai vannak, akik vállukon viszik nemzetünket.”

Ám ennél sokkal érdekesebb, hogy Hoppál a szavak helyett a muzsika hangján kívánt az egybegyűltekhez szólni.

A Himnusz énekléséhez ugyanis személyesen a kultúráért felelős államtitkár szolgáltatta a zenei kíséretet.

A beszámoló arra nem tér ki, hogy mindezt milyen minőségben valósította meg, de hát Hoppál sokszínű tehetségét ismerve biztosan nem hagyott a produkció kívánnivalót maga után.

A két államtitkár a Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt mellett közművelődési díjakat – Móra Ferenc-díjat, Pauler Gyula-díjat, Szinnyei József-díjat, Bánffy Miklós-díjat, Bessenyei György-díjat, Csokonai Vitéz Mihály-díjat, Martin György-díjat és Népművészet Ifjú Mestere-díjat – adott át.

Állami elismerésben részesült többek között Gidófalvy attila rockzenész, Németh Kristóf színész, illetve Povázsay Bence, a szarvasi Turul Kisvendéglő tulajdonos-üzletvezetője is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk