Fidesz: Gyurcsány vissza akar térni a hatalomba

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Fekete Lyuk

A DK és a Fidesz azt beszélte meg, mitől nagy az infláció, de nem sikerült közös nyelvet találni.

20 százalékos inflációt jósol az MNB, már Matolcsyék sem tagadják, hogy elvesztették az infláció elleni harcot – ezzel a címmel juttatott el közleményt a szerkesztőségekhez a Demokratikus Koalíció alelnöke, Országgyűlési képviselője, Varju László.

Az üzenet szerint „mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal: 20%-os inflációt jósolnak a következő hónapokra. Ez azt jelenti, hogy hiába döntöget 25 éves rekordokat az orbáni infláció, hiába van rezsiemelés és kormányzati megszorítások, ennél csak még nehezebb lesz az életünk az Orbán-kormánnyal. Belegondolni is fájdalmas, hogy ha a valóságot mindig szépítő MNB is 20%-os inflációt jósol, akkor mekkora lesz ez a valóságban”.

A Demokratikus Koalíció szerint a hónapok óta tartó drágulás az évtizedes forintgyengítés és a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye. „Azért élünk egyre rosszabbul, mert a kormány a multik és a lopott euróból élő fideszes oligarchák kedvéért éveken át gyengítette a forintot. Orbán miatt emelkednek az árak a boltokban, Orbán miatt ér egyre kevesebbet a fizetésünk és a nyugdíjunk, Orbán miatt szegényedik el Magyarország. Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig maradni fog az orbáni infláció is” – érvel Varju.

 

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség közleményben reagált Varju László nyilatkozatára, Gyurcsánynak a háború is csak a saját hatalmáról szól címmel.

„Gyurcsány Ferenc láthatóan mindennap megüzeni, hogy készül és vissza akar térni a kormányzásba. Neki a háború is csak erről szól. Egész Európa és Magyarország is szenved a háború és a brüsszeli szankciók következményeitől, háborús infláció, háborús energia- és gazdasági válság van. Gyurcsány Ferencnek azonban most is kizárólag csak azon jár az esze, hogyan tudna újra hatalomra kerülni. Gyurcsány Ferencet azért zavarta el a magyar nép, mert ő háború nélkül is gazdasági válságba, tömeges munkanélküliségbe és az államcsőd szélére taszította az országot, energiaválság nélkül is háromszorosára emelte a gáz és duplájára az áram árát, háborús infláció nélkül is elvette a munkavállalók, a nyugdíjasok és a gyermekes családok pénzét. Gyurcsány és a baloldal tönkretette az országot.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk