Feljelenti a Momentum az Origo munkatársát, mert horogkeresztes karkötőt viselt egy műsorban

  • narancs.hu
  • 2020. november 1.

Fekete Lyuk

Tiltott önkérnyuralmi jelkép használata miatt.

„Náci jelképpel szerepelt az Origo propagandistája - feljelentést teszünk!” – írja a Momentum a Facebookon. A párt közleménye szerint Szalma György, az Origo munkatársa néhány napja egy horogkeresztes kartközőt viselve vett részt a PestiTV adásában.

„Ma már alig lepődünk meg, hogy a kormánypárt csatolt részei egyre jobban hasonlítanak a nemzetiszocialista eszmék képviselőire: néhány éve egy másik propagandalap munkatársa karlendített büszkén, nemrég pedig Raffay Ernőt tüntették ki tisztikereszttel, aki szerint a zsidók »kitúrták a magyarokat a pozíciókból a tudományban és az akadémián«, és „Kárpátalján nagyon agresszív elzsidósodás volt”. Legújabban pedig Szabó Tímeáról írt a Magyar Nemzet szerzője nemzetiszocializmust idéző lejáratócikket. Ami 10 éve a kurucinfó volt, az ma a közpénzből tolt kormánypropaganda” – írja a párt.

Tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt Körömi Attila, a Momentum elnökségi tagja feljelentést tesz az Origo munkatársa ellen. „Kíváncsian várjuk, maradhat-e egy horogkeresztet viselő propagandista a Fidesz egyik beszélőfeje” – szögezte le a párt.

Figyelmébe ajánljuk