A rendőrség azonosította, ki írta a Magyar Nemzet náci időkre emlékeztető cikkét Szabó Tímeáról

  • 2020. október 30.

Belpol

A cikk Szabót a "háttérhatalom biológiai fegyverének" nevezte, ilyet utoljára a náci propaganda írt le valakiről.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a rednőrség kiderítette, ki volt a szerzője annak az Zummer Fülöp álnéven írt cikknek, amely a Magyar Nemzetben jelent meg, s a politikust a náci Der Stürmert idéző jelzőkkel illette.

Szabó Tímea a cikk miatt jogi lépéseket indított: első fokon pert is nyert a napilappal szemben az emberi méltóságot durván sértő cikk miatt, és a személyiségi jogi perrel párhuzamosan pedig feljelentést is tett - emlékeztet a 24.hu.

Szabó a posztban leírja: "úgy tűnik, a rendőrség meg is találta a kormánypropaganda lapjaiba Zummer Fülöp álnéven írogató „bátor” „újságírót”: valódi neve Szikszai Péter."

Kiemeli: "Jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot! A rendőrség nyomozása alapján ő az, aki a 21. században le meri írni, sőt az Orbán Viktor kicsit sem keresztény kormánya által finanszírozott lapban megengedik neki, hogy leírja azt egy politikai ellenfeléről, egy édesanyáról, hogy „a háttérhatalom biológiai fegyvere”. A cikkben leírt jelzőket utoljára a náci időkben használták zsidó honfitársainkra, és sajnos tudjuk, az hova vezetett."

Hozzáteszi, a rendőrség továbbá megnevezte a cikk megjelenésére engedélyt adó szerkesztőt is: dr. Toót-Holló Tamást.

Az azonosítás után a rendőség a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz utalta az ügyet. Szabó emellett Szikszairól megjegyzi:   neve nem ismeretlen Orbán Viktor propagandagépezetéből, hiszen aMagyar Nemzeten kívül dolgozott a HírTV-ben és az Echo TV-ben vezérigazgató-helyettesként, illetve a Magyar Időkben főszerkesztő-helyettesként is.

Figyelmébe ajánljuk