Frappáns küldeményben teszi helyre Trombitásékat az Athenaeum Kiadó

  • narancs.hu
  • 2019. február 6.

Fekete Lyuk

Remélhetőleg némileg választ kapnak a korábban boncolgatott kérdéseikre.

A mai napon az Atheneaum Kiadó futárszolgálat segítségével küldeményt adott fel Hodász Andrásnak, Szőnyi Szilárdnak és Trombitás Kristófnak - derül ki a kiadó hírleveléből.

A küldeményben egy könyv és egy levél található, az üzenetet változtatás nélkül közöljük:

„Szeretettel ajánljuk értő figyelmébe Emily M. Danforth Cameron Post rossz nevelése című művét.

A szerző a Rhode Island Főiskola docense, kreatív írást és irodalmat tanít. Miles Cityben, Montanában született, ahol a Cameron Post… története is játszódik. Egyetemi évei alatt „bújt elő”, vállalta fel leszbikusságát.

A regény a címben is szereplő tizenkét éves lány sorsáról szól, aki elveszíti a szüleit egy autóbalesetben, azon a napon, amikor először csókolózik a legjobb barátnőjével, Irene-nal.

Cameron a mássága miatt kirótt isteni büntetésként éli meg szülei elvesztését, a bűntudat évekig kíséri őt. De nem csak a lelkiismeretével kell megküzdenie. Nevelőszülője egy szexuális átnevelő programba utalja, amellyel, legalábbis ő úgy gondolja, lehetőséget biztosít számára, hogy ne kelljen egész életében homoszexuálisként élnie. Ez persze a lány számára kényszer, a kép pedig, amivé formálni akarják, csak született természete megerőszakolása árán valósítható meg.”

false

Fotó: Athenaeum Kiadó

Ahogyan az bejárta a hazai sajtót, a közelmúltban a „közszolgálati“ MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön lement egy adás, amiben azt boncolgatták, miként lehet meggyógyítani a melegeket:

A köztévé szeretné meggyógyítani a melegeket

Állapot? Betegség? Torzulás? Teszik fel a kérdést. Szerdán a „közszolgálati" MTVA kulturális csatornáján, az M5-ön lement egy adás, amiben azt boncolgatták, miként lehet meggyógyítani a melegeket, írja a 444. Elég erősen kezd a műsor, a felütés ugyanis ez: „Állapot? Betegség? Torzulás? Vagy csak a sokat emlegetett másság?

Figyelmébe ajánljuk