Idős fideszesek támadtak az Együtt politikusára, akiről azt terjesztik: bevándorlókat telepítene a kerületbe

  • narancs.hu
  • 2018. március 6.

Fekete Lyuk

A nyugdíjascsoportot egy sajtótájékoztatóra vitték, hogy a fideszes politikusoknál is nagyobb butaságokat hordjanak össze. De váratlanul megjelent Vajda Zoltán.

Állami vagy önkormányzati tulajdonba kell kerülnie a XVI. kerületi Ikarus-gyártelepnek, nehogy ott „migránstámogató irodát, esetleg migránsszálláshelyet létesítsenek” – mondta kedden, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Kovács Péter, a kerület fideszes polgármestere. Ugyanitt Szatmáry Kristóf miniszteri biztos és országgyűlési képviselő is felmondta a leckét, aki nagyon aggódik, hogy a terület tulajdonosai nem reagálnak a polgármester levelére, szerinte ez azt is jelentheti: ott „vagy ilyen civil szervezeti irodát, vagy a későbbiekben bármilyen migránsközpontot hoznának létre”.

Nem először riogatnak ezzel az elképesztő őrültséggel a kerületben, korábban már a Fidesz is előállt ugyanezzel, azt mondták, hogy az ellenzék menekülteket akar elhelyezni a volt gyár területén. Akkor megnevezték Vajda Zoltánt, az Együtt helyi politikusát is, aki ezért elment a mostani sajtótájékoztatóra, hogy elmondja: feljelentést tett azért, mert korábban azt híresztelték róla: az ő tanácsára alakulna migránsközpont a mátyásföldi Ikarus-telepen. Vajda megpróbálta átvenni a szót Szatmáry Kristóftól, de a biodíszletnek odahurcolt idős aktivisták elkezdték lökdösni, egyikőjük egy zászlóval fejbe is kólintotta. A HírTv felvételein is jól látható a kisebb dulakodás:

A Magyar Nemzet szerint a sajtótájékoztatón megjelent idősek egy helyi civil szervezet tagjai. Közülük egy hölgy szót is kapott, aki elmondta: ha most nem tesz semmit a lakosság, akkor „huszonöt év múlva itt kussolhatunk, különben elvágják majd a torkunkat”. De ezt is sikerült még fokoznia: „Nem akarom a gyerekeimet, az unokáimat csadorban látni, mert aki iszlámhitű, azoknak elsősorban a zsidó és keresztény hitűek az ellenségei, akiket el kell pusztítani, és akkor juthat a mennyországba”.

A Fidesz ezek szerint eljutott odáig, hogy egy átlátszó hazugsággal áll neki szisztematikusan kampányolni a kerületben úgy, hogy maguk mellé állítanak olyan nyugdíjasokat, akik kimondják azt, ami már a kormánypárti politikusoknak is ciki.

 

Figyelmébe ajánljuk