Jeszenszky Zsolt szerint nem kérdés, Jézus védte meg Trumpot

  • narancs.hu
  • 2024. július 16.

Fekete Lyuk

A sátánnak pedig megüzente: „öcsipók, nem lesz itt harmadik világháború!”

„Jézus mentette meg Trumpot?” Ezzel a – mint hamarosan kiderül, költői – kérdéssel a címben publikált „vezércikket” Jeszenszky Zsolt a PestiSrácok.hu-n. A lap újságíróját, a PestiTV műsorvezetőjét egy Donald Trupmot és Jézust ábrázoló roppant ízléses kép („mém”), valamint a republikánus elnökjelölt azon kijelentése ihlette meg, miszerint „a szerencse vagy Isten” mentette meg őt az ellene elkövetett merényletkísérlet során.

Jeszenszky gyorsan tisztázta a dolgot: szó sincs szerencséről, mert „Isten mentette meg. Kész.”

Szerinte azonban az ateisták, a „langyos keresztények”, de még az aktív hívők is csak nehezen merik kimondani, hogy így történt, vagy egyáltalán gondolni arra, hogy „Isten (vagy a fia, Jézus, aki amúgy egy az atyával) mentette meg az elnök életét.” Ja igen, Jeszenszky már most lefutott meccsnek tekint az őszi amerikai elnökválasztást.

De miért is olyan nehéz hinnünk az isteni gondviselésben, mikor „mindenféle feltételezést, fantáziálást, összeesküvés-elméletet készséggel mérlegelünk”? – teszi fel az újabb kérdést a szerző. Már aki, persze. Az viszont tény, hogy a kormánymédia például bármiféle mérlegelés nélkül terjeszt kamuvideót Trump állítólagos merénylőjéről. Mindenesetre a cikk szerint „Trump egy isteni sugallatra, az isteni gondviselés hatására mozdított annyit a fején a beszéde közben, hogy a golyó csak a fülét súrolta.”

Jeszenszky úgy folytatja, „ezzel Isten nemcsak Trumpot védte meg, de az egész emberiséggel is jót tett”, még azokkal is, „akik rendre Hitlerezik, diktátorozzák őt.” Nem tudhatjuk, pontosan kikre gondolt itt a szerző, talán Trump frissen bejelentett alelnökjelöltjére, aki 2016-ban még „Amerika Hitlerének” nevezte az akkor megválasztott elnököt?

A cikk végére természetesen még egy Orbán-idézet is befért: „a mi rendszerünkben azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak, az ő rendszerükben viszont azok is rosszul járnak, akik rájuk.” „Köszönjük meg Istennek, hogy megvédte Trumpot. És ezzel a sátánnak is megüzente: öcsipók, nem lesz itt harmadik világháború!” – zárta fejtegetését Jeszenszky Zsolt.

Ha valaki ezek után esetleg úgy érezné, nem tud úgy élni, hogy ne lógjon a nappalija falán a Pesti Srácok által illusztrációként használt kép, akkor irány az Amazon, ahol mindössze 19 dollárért beszerezhető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk