Kásler Miklós már megint a tízparancsolattal példálózik

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. május 12.

Fekete Lyuk

Mert aki betartja...

A tízparancsolat a világ legtökéletesebb törvénykönyve és etikai kódexe, mert aki betartja, soha nem ütközik a törvénnyel, és megtalálja helyét a családjában, valamint az emberek között – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten, az Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájának alapkőletételén.

Kásler Miklós azt mondta, a miles Christianus, az áldott, irgalmas király – aki megkegyelmezett a legyőzötteknek, és felemelte, valamint társországgá tette Horvátországot –, Szent László üzenetét továbbítja mindenkinek. Ahhoz, hogy az egyén és a nemzet megtalálja a helyét, ez a fajta hozzáállás biztosítja a kiindulási alapot – tette hozzá.

De beszélt arról is, hogy Szent Benedek 1400 évvel ezelőtt azt hagyta örökül, hogy a munka és az imádság határozza meg az életet. "Imádkozzatok és dolgozzatok!" – fogalmazott Kásler Miklós Szent Benedek üzenetét ismételve.

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?