Kezdtük azt hinni, hogy Kálmán Olga Gyurcsánynak küldött sms-ében több sztori már nincs. Óriásit tévedtünk!

  • narancs.hu
  • 2019. június 24.

Fekete Lyuk

Egy sms, ezer értelmezés.

Az Index készített egy interjút Kálmán Olgával, a DK által támogatott főpolgármester-jelölttel, amelynek tekintélyes része arról az sms-ről szólt, amit épp mi „tártunk” fel a hazai nyilvánosság számára!

false

 

Fotó: MTI

A lassan történelminek látszó sms-ről először a Gyurcsány Ferenccel készített interjúnk kapcsán értesülhetett mindenki, akinek csak kicsit is fontos ennek az országnak a sorsa. Idézzünk hát pontosan!  Először a Narancs-interjúból!

Gyurcsány Ferenc: (...) „jó néhányszor beszéltem Kálmán Olgával, miután megszűnt a tévés műsora. És az Olga mindig elutasított. Mindig. Hozzáteszem, így voltak ezzel a legtöbben. Amikor viszont az EP-választás éjszakáján beszéltünk, éreztem, hogy ez már egy más tónus. Volt egy impulzusom, de nem volt terv!

MN: Hogyhogy beszéltek azon az éjjelen?

GYF: Ön még nem volt pozitív meglepetést okozó párt elnöke, ezért nem tudja elképzelni, hány sms van ilyenkor. Dőlnek. Ez a normális. Egy csomóról azt sem tudom, kicsoda. Egy csomóról tudom, néhányat visszahívok. Kálmán Olga benne volt abban az ötben-tízben, akivel váltottam pár szót akkor, és megmaradt bennem, hogy egy nyitottabb hanggal beszéltem.”

Innen, ettől az sms-től indult az Index ma reggeli interjúja is, és őszintén mondjuk, mi is így tettünk volna! Az sms körül ugyanis megannyi homály van! És az az érdekes, hogy Kálmán Olga többszöri nekifutásra sem igazít el minket az sms kapcsán.

Nézzék csak! Az első kérdés: mi volt az sms-ben?

„Már nem tudom. Esküszöm, nem. Ha megmutatom az SMS-forgalmamat, akkor el is hiszi nekem, hogy hihetetlen SMS-bajnok vagyok.”

Aztán:

„Nem gratuláló SMS-ről van szó, az EP-választás estéjén beszéltünk. De ez annyira lényegtelen már.”

Aztán:

„Azt, hogy a választás estéjén, munka után és az eredmények nyilvánosságra kerülése után én többekkel beszéltem, például Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel is, ez már olyan mindegy.”

És végül:

„Nem akarom a sztorit rombolni, de ha már ilyen részletekbe belemegyünk: a hívásom először Klárának szólt. Mert szerintem Dobrev Klára eszméletlenül sokat dolgozott, egy nagyon jó kampányt csinált, és ha ezt bárki mástól látom, akkor is felhívtam volna, hogy igen, ezt így kell csinálni. Természetesnek tartottam, hogy vele és Gyurcsány Ferenccel osszam meg első benyomásomat, értékelésemet.”

Azt sajnos a mai napig nem tudjuk, mi is volt abban az sms-ben!

Figyelmébe ajánljuk