„Kifelé a magyarokkal” – kiabálták a román szurkolók, Andorrában

  • narancs.hu
  • 2023. március 26.

Fekete Lyuk

A mérkőzésen az ultrák később egymással verekedtek.

„Kifelé a magyarokkal az országból” – ezt is kiabálták, nyilván megszokásból, az Egyesülve a trikolór alatt (Uniti Sub Tricolor) nevű román szurkolói csoport tagjai szombat este Andorrában, az Andorra–Románia Európa-bajnoki selejtező idején, az Adevarul és a Transtelex írása szerint.

A meccset Románia nyerte 2–0-ra, de a sikert beárnyékolta, hogy a román ultrák a gyűlölködő bekiabálások mellett folyamatosan munkát adtak a rendfenntartóknak, mert erősen füstölő fáklyákat gyújtottak, aztán össze is verekedtek a lelátón, szerencsére nem a helyiekkel, hanem egymással. 

Több embert őrizetbe vettek.

A többi román szurkoló a hely szelleméhez illően szintén hangosan nyilvánított véleményt a történtekről, azt skandálva, „szégyelljétek magatokat”. 

A történtekről Nicu Ștefănuță európai parlamenti képviselő azt mondta, hogy az ultrák értelmetlenül ártottak a román válogatottnak, és

„Isten őrizz, hogy a magyarok elmenjenek az országból”,

mert ezzel Románia csak veszítene, ahogyan a szászok távozásával is vesztett.

A tudósítások kiemelik, a román labdarúgó-szövetség is sokat nyel a szélsőséges román szurkolók idegengyűlölő megnyilvánulásai miatt. A szombat esti andorrai meccsen történtek miatt arra lehet számítani, az UEFA megint megbünteti a román válogatottat.

Ilyen problémája az MLSZ-nek is volt már:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk