Leszedték a videót, amiben Bencsik András a melegeket halálbüntetéssel sújtó Ugandát ünnepli

  • narancs.hu
  • 2023. március 29.

Fekete Lyuk

Lehet, hogy a HírTV-nek is kínos a kommunista párt tollnokából lett fideszes fasiszta megmondóember homofób okfejtése.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a NER médiabirodalmának megbecsült tagja a napokban jó hírként tálalta, hogy Ugandában büntetik a homoszexualitást, sőt ki is végezhetik a melegeket. „És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi” – járatta a száját Bencsik.

Az adás miatt a Médiatanács hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a műsort, és most az is kiderült, hogy a Hír TV YouTube-csatornáján már nem elérhető a Sajtóklub kérdéses epizódja. Azt nem tudni, hogy a Hír TV távolította el vagy a YouTube. 

Nem ez volt Bencsik András egyetlen eszetlen trágársága az utóbbi időben. Maga nagy vehemenciával kommunistáz le bárkit, aki nem Fidesz-hívő, de a Népszabadság egykori pártélet rovatának szerkesztőjeként szovjetbarát írásokat jegyez. Nemrég büdösbogaraknak nevezte a március 15-i ellenzéki felvonulások résztvevőit, a tanárokat szörnyetegnek nevezte, a tanártüntetésen slammelő Pankotai Lili szüleit pedig arra buzdította,hogy verjék meg a lányukat. Legemlékezetesebb megszólalása mégis az volt, amikor kijelentette, hogy az oroszoknak drukkol a háborúban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?