Kitiltották a gumióvszert a BME gólyatáborából, hátha akkor nem szexelnek a hallgatók

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 16.

Fekete Lyuk

A hallgatói képviselet válasza alapján tényleg ebben bíznak a szervezők.

Szerdán kezdődött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora a Fejér megyei Bodajkon, a szervezők azonban még kezdés előtt, az esemény Facebook-oldalán tudatták a leendő hallgatókkal, hogy nem vihetnek magukkal gumióvszert.

A különös szabállyal kapcsolatban a 444.hu megkereste a hallgatói képviseletet, és mint kiderült,

a szervezők abban bíznak, hogy ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

Radácsi Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke a lapnak küldött válaszában azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik», azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

Az EHK úgy gondolja, bár a szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál, de biztosítani tudják azt, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része”. A gólyatábor szabályait egyébként az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat közösen alakította ki. „A házirend a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt. A házirend része a táborba be nem vihető tárgyak felsorolása is” – írta Radácsi Kristóf.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk