Kocsis Máté szerint a kormány már nem az ellenzéki politikusokat, hanem az újságírókat tekinti politikai ellenfeleinek

  • narancs.hu
  • 2019. május 3.

Fekete Lyuk

Mint mondja, az újságírók „politikusosat” játszanak.

Lakossági fórumot tartott Deutsch Tamás a VIII. kerületben, ahol leginkább a bevándorlás volt a fő téma. Ez önmagában nem is lenne izgalmas, viszont az eseményen jelen volt Kocsis Máté a kerület képviselője, a Fidesz frakcióvezetője, aki mondott pár érdekes dolgot.

Kocsis úgy látja, hogy az elmúlt tíz év sikertelensége miatt „a baloldali és liberális politikusok újságírósat, az újságírók pedig politikusosat” játszanak. Erre példaként hozta, hogy a parlamentben kormánypárti politikusokkal készített Facebook-interjúkat két ellenzéki képviselő is (Szél Bernadett, Tordai Bence). Kocsis ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott az Index tudósítása szerint, hogy ezalatt a HVG, az Index és a 444 politikát igyekszik csinálni. “Ma őket tekinthetjük politikai ellenfeleknek, nem Kunhalmi Ágnest” – összegezte Kocsis.

Figyelmébe ajánljuk

Mi, a színek

  • Kiss Annamária

Már az elején világos, hogy a színeknek jelentőségük lesz. A gárda egyik fele piros és fehér ruhát visel, vannak, akik talpig pirosban játszanak, mint az életre kelt Mefisztó (Szacsvay László) is (jelmez: Nagy Fruzsina). A hatalom kiszolgálói, a megalkuvók púderrózsaszínben virítanak.

Perpatvar mobile

A XXI. magyar tánc – e-moll hangneme ellenére életteli verbunkos – szinte csak szignálként szolgál a Fesztiválzenekar Brahms-koncertjén: természetesen arra várunk, hogy a hegedűre és csellóra írt Kettősverseny felcsendüljön, amelynek komponálását maga a szerző egy levelében „mulatságos ötletnek” nevezett. Nem véletlenül: ez egy hálátlan műfaj.