Kósa nem aggódik a Borkai-ügy miatt: "le fog ez csengeni"

  • narancs.hu
  • 2019. október 10.

Fekete Lyuk

Belezavarodott eszmefuttatásába, nem úgy az ellenzéki sztorikba.

Kósa Lajos gyakorlott propaganda kommunikációs eszközökkel az elmúlt hetek szivárogtatási sztorijait gond nélkül mind egy kalap alá vette, és közölte:

„Ha mindenkit besároznak, akkor nem tűnik fel annyira, hogy politikai mondanivaló híján vannak, mert arról nem hallottunk egyáltalán, ami releváns egy politikai párt szempontjából”.

A Fidesz önkormányzati kampányért felelős kampányfőnöke nyilvánvalóan az ellenzékről beszélt a Hír TV-ben tett észosztása aktuális alkalmával.

Kósa szerint nemes egyszerűséggel "minden videót belülről hoztak ki". Ezt mondta a Karácsony-hangfelvételre és a kispesti kólavideóra utalva. Kósa meglepő magyarázata az ellenzék önmagáról való szivárogtatásaira az, hogy "ha az egészet kiterítik az egész politikai elitre, az nyilván a választók számára is azt üzeni, hogy húú, micsoda zűrzavaros dolog van itt".

Borkai Zsolt ügyébe némiképp belezavarodott Kósa Lajos. Sehogy sem stimmelt a korábbi eszmefuttatása (sem). Arra a kérdésre, hogy vége van-e az ügynek, előbb azt mondta, hogy "nem, mert ez egy karakter autodafé". A következő kérdésre viszont már úgy válaszolt, hogy "le fog ez csengeni szerintem."

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.