Kósa nem aggódik a Borkai-ügy miatt: "le fog ez csengeni"

  • narancs.hu
  • 2019. október 10.

Fekete Lyuk

Belezavarodott eszmefuttatásába, nem úgy az ellenzéki sztorikba.

Kósa Lajos gyakorlott propaganda kommunikációs eszközökkel az elmúlt hetek szivárogtatási sztorijait gond nélkül mind egy kalap alá vette, és közölte:

„Ha mindenkit besároznak, akkor nem tűnik fel annyira, hogy politikai mondanivaló híján vannak, mert arról nem hallottunk egyáltalán, ami releváns egy politikai párt szempontjából”.

A Fidesz önkormányzati kampányért felelős kampányfőnöke nyilvánvalóan az ellenzékről beszélt a Hír TV-ben tett észosztása aktuális alkalmával.

Kósa szerint nemes egyszerűséggel "minden videót belülről hoztak ki". Ezt mondta a Karácsony-hangfelvételre és a kispesti kólavideóra utalva. Kósa meglepő magyarázata az ellenzék önmagáról való szivárogtatásaira az, hogy "ha az egészet kiterítik az egész politikai elitre, az nyilván a választók számára is azt üzeni, hogy húú, micsoda zűrzavaros dolog van itt".

Borkai Zsolt ügyébe némiképp belezavarodott Kósa Lajos. Sehogy sem stimmelt a korábbi eszmefuttatása (sem). Arra a kérdésre, hogy vége van-e az ügynek, előbb azt mondta, hogy "nem, mert ez egy karakter autodafé". A következő kérdésre viszont már úgy válaszolt, hogy "le fog ez csengeni szerintem."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.