Zavaros magyarázkodásba kezdett Tarlós helyettese a Scarlett Johansson-ügyben

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. október 9.

Fekete Lyuk

Szalay-Bobrovniczky Alexandra szerint nem forgatták ki a sztár szavait.

„Nem értékelték politikai támogatásként és nem használták fel Scarlett Johansson amerikai színésznő elismerő szavait, amelyeket Tarlós István főpolgármesterrel való találkozáskor mondott”, nyilatkozta kedd délelőtt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Az eset előzménye, hogy a Budapesten forgató színésznő (protokollfeladatainak eleget téve) meglátogatta Tarlós István főpolgármestert és helyettesét. A PR esemény alkalmával Johansson kifejezte a város iránti elismerését, amit a Bors nevű kormánypárti bulvárlap megfelelő helyzetérzékenységgel Tarlós István politikai teljesítményének méltatásaként könyvelt el. Majd szinte a teljes kormányzati média átvette azt sugallva, hogy az újraválasztásáért kampányoló főpolgármester mellett tette le a hollywoodi sztár a “voksát”.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (jobbra) egy kulturális rendezvény megnyítóján

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (jobbra) egy kulturális rendezvény megnyítóján

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Johansson végül közleményt juttatott el a 24.hu-hoz, amiben nyilvánvalóvá tette, hogy a dicséret nem Tarlósnak, hanem a város vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt, majd hangsúlyozta: „kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert”, és a szavazás „hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia.” Ezek szerint Johansson (esetleg a stábja) vagy tisztában van a hazai helyzettel, vagy azóta tájékozódott az ügyben.

Scarlett Johansson: Nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek

Scarlett Johansson kénytelen volt helyretenni a fideszes propagandistákat. Scarlatt Johansson közleményt juttatott el a 24.hu-hoz, amiben tisztázza: nem fejezte ki támogatását Tarlós felé, sőt, mintha Johansson arra is utalna, hogy ahol így számolnak be egy polgármesternél tett látogatásáról, ott veszélyben van a demokrácia.

A színésznő helyreigazítását követően a fideszes média ferdítésébe addig tétlenül "belenyugvó" főpolgármester-helyettes leszögezte, hogy semmilyen módon nem éltek vissza a színésznő szavaival, és ő is arra bíztatott mindenkit, hogy “az aggodalomra nem szoruló magyar demokrácia jegyében” mindenki szavazzon lelkiismerete szerint.

Tarlós kampánya egyébként sem szűkölködik világsztárok kétes keretezésű megnyilvánulásaiban. Ahogy az Index rámutat, a Tarlós című kiadványban Arnold Schwarzenegger, Will Smith, Matt Damon, Tom Hanks és Angeline Jolie változó mértékben aktuális kijelentései váltak politikai támogatássá, vélhetőleg az érintettek tudta nélkül. S hát a főpolgármester nevét viselő, átmeneti jelleggel megjelenő "újságot" mi másnak lehet nevezni, mint kampánylapnak?

Figyelmébe ajánljuk