Közeleg a választás: krumplit osztanak a budai nyugdíjasoknak

  • narancs.hu
  • 2018. január 23.

Fekete Lyuk

Az önkormányzat szervezi, de úgy tűnik a helyi Fidesz is ezzel kampányol.

Pár napja írunk arról, hogy Pécsett egészen furcsa körülmények között tiltották meg a DK-nak, hogy 150 tányér babgulyást osszon szét a város legszegényebb részén, viszont úgy tűnik a budapesti XII. kerületben olajozottabb a városvezetés és a pártok együttműködése. A hegyvidéki önkormányzat hirdette meg, hogy minden 65. életévét betöltött kerületi lakosnak biztosít öt kg krumplit, persze csak akkor, ha a kedves nyugdíjas polgár elsétál a kuponért a Hegyvidéki Szociális Központhoz, majd újra útnak indul, és átveszi az ajándék burgonyát a polgármesteri hivatal előtt.

A pécsi városvezetés inkább éhezteti a város szegényeit, mintsem engedje, hogy az ellenzék osszon nekik ételt

Egészen kafkai történet. A pécsi városvezetés nem adott engedélyt a DK-nak, hogy az 150 adag babgulyást osszon szét a város legszegényebb részén. A párt ugyanúgy nyújtotta be az ételosztásra vonatkozó kérvényt, mint tavaly, azonban az önkormányzat egy jogszabály módosításra hivatkozva elutasította azt.

A „Közkívánatra! burgonyaosztás” nevű akció a hegyvidéki önkormányzat kezdeményezése, azonban a helyi Fidesz rögtön lecsapott a témára, és úgy tűnik kampánycélra használja, ugyanis a szervezet „segítünk az új évben is” szöveggel osztotta meg Facebookon a szórólapot – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Figyelmébe ajánljuk