A Fidesz továbbra is gyűjti az aláírásokat Gyurcsány és Márki-Zay ellen

  • narancs.hu
  • 2021. október 22.

Fekete Lyuk

A "Stop Gyurcsány, stop Karácsony!" átalakult és tovább dübörög.

"A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést a petíciójához, amíg meg nem talál mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy nem kér még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából" - ezt Horváth László, a Fidesz szóvivője mondta pénteken egy sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus közölte: a "Stop Gyurcsány, stop Márki-Zay!" petíció aláíróinak száma már meghaladta az 1 millió 467 ezret. Ez szerinte világossá teszi, hogy a magyar emberek többsége nem akarja, hogy a múlt emberei újra hatalomra kerüljenek, nemet mond Gyurcsány Ferencre, az ő bábjaira és arra a kormányzásra is, ami egyszer már a csőd szélére lökte az országot.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szeptember elsején petíciót indított a Fidesz, akkor még Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel. Kocsis Máté akkor azt mondta: ezzel arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint "akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot". Az, hogy az aláírásgyűjtést tovább folytatja a kormánypárt, azért is különös, mert a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt, a kampány október 21-ig tart, eredetileg is eddig az időpontig volt meghirdetve

Ám ahogy Karácsony visszalépett az előválasztás második fordulójában, Márki-Zay Péter pedig megnyerte azt, át kellett hangolni egy kissé a kampányt. A Fidesznek ez sem volt akadály, az új ellenségképet szintén Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője mutatta be Facebook-oldalán. „Hát eldőlt: Márki-Zay Péter lesz az, akinek a hátán Gyurcsány Ferenc visszatérne a hatalomba” – írta Kocsis néhány napja, majd azt is hozzátette, hogy Karácsonyt csak lecserélték, de a baloldali politika maradt, Gyurcsány Ferenc és a DK befolyása csak erősödött.

Így a petíció továbbra is folytatódik, Horváth László, a Fidesz szóvivője szerint azért, mert a Fideszhez érkező jelzésekből és megkeresésekből egyértelmű, hogy még nem jutottak el minden emberhez, aki csatlakozni szeretne a petícióhoz.

Éppen ezért tovább folytatjuk az aláírásgyűjtést addig, amíg meg nem találtunk mindenkit, aki meg akarja üzenni Gyurcsány Ferencnek, hogy hataloméhségből hiába tol maga elé bárkit, bármilyen bábot, akkor sem kérünk még egyszer az ő kudarcos és gyalázatos kormányzásából

- fogalmazott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk