Matolcsy György fia megkérdezte a papát Origo-ügyben

  • narancs.hu
  • 2017. június 29.

Fekete Lyuk

Megszólalt Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám, aki egy nap arra ébredt, hogy ő lett az Origo tulajdonosa – még jó, hiszen cége megvette a lakájmédia internetes zászlóshajóját. Mint sejtettük, egy élet munkája nyerte el méltó jutalmát ezzel, erről árulkodnak Ádám szavai is: „Igen, a vállalkozásaim által termelt jövedelemből tudtam megvásárolni. Pénzügyileg ez a vételár kifizetésével, de főként nagymértékű hitelek átvállalásából áll. A hitel átvállalásánál nemcsak a termék a fedezet, hanem eddigi életem munkája, az összes cégem, ingatlanaim, szóval minden.”

Szóval, minden.

Ám ez még nem minden, a Magyar Időknek adott interjúban Matolcsy junior megvallja, hogy kikérte Matolcsy senior véleményét is, és a jegybankelnök-apa nagyvonalúan állt a dologhoz:

Mint egy festmény

Apa csak egy van

Fotó: MTI

„A tranzakcióval kapcsolatban nem kértem tőle tanácsot, de megkérdeztem, hogy politikailag mekkora kárt okozhat neki a negatív médiavisszhang. Ő rám bízta a döntést, ne érezzem úgy, hogy a családnevem bármiben gátol.”

Igen, a gátlás nem jó dolog.

A gátlásokkal nem is igen küzdő gyermek még elmondta, hogy az Origo – szemben az ellenzéki médiumok gaz állításaival – nem propagandaoldal, ő ezt egyszerűen a konkurensek lejáratási kísérletének tartja, és úgy látja, „az oldalnak az utóbbi időben kezdett kialakulni egy határozott arcéle, amely elkötelezett olvasótábort hozott magával”. Ezt szeretné Matolcsy Ádám folytatni.

„Konzervatív, polgári hangvételű lap működtetését tervezem” – így az új tulaj, aki azt sem tartja kizártnak, hogy „a cégcsoporton belül baloldaliak megszólítására is létrehozunk egy brandet”.

Alig várjuk.

Figyelmébe ajánljuk