A minisztérium szerint csak aggályos, hogy Novák Előd a Facebookon büszkélkedett a fegyverével

  • narancs.hu
  • 2017. július 1.

Fekete Lyuk

Nincs rosszabb egy unatkozó volt jobbikosnál.

Mióta kiszorult a Jobbikból, Novák Előd tartalékos katonaként is tengeti hétköznapjait, amire nagyon büszke. Egy májusi Facebook-posztjában azzal dicsekedett, ha kell, ő bizony fegyverrel védi a hazát. A lent látható kép alá ezt írta: „Úton a határra. Hogy pontosan hova, az hétpecsétes hadititok… De én se szegény migránst, se gazdag migránst, se felnőttet, se fiatalkorút nem engedek be. Mert ez a mi hazánk!”

false

 

Fotó: Facebook/Novák Előd

Még közvetlenül Novák bejegyzése után fordult a hvg.hu a Honvédelmi Minisztériumhoz azzal, hogy mit gondolnak a korábbi politikus megnyilvánulásáról. Egyebek közt arra voltak kíváncsiak, hogy „a tárca nem érzi-e aggályosnak, ha egy fegyvert szorító képhez fűzött kommentárban gyerekek határon való megállításáról van szó”. Erre több mint másfél hónap után megérkezett a válasz:

„a minisztérium aggályosnak tartja, és fel is lép ellene”.

Hogy miként lépnek fel Novák agymenése ellen, azt nem tudni, mindenesetre a minisztérium válasza szerint Novák „a migrációs válsághelyzethez kapcsolódó határ menti katonai feladatokban látott el járőrszolgálatot, melynek során valamennyi katona viseli a szolgálati fegyverét”. Persze ettől még nem kellene azzal büszkélkedni, hogy ha kell, fegyverrel védi meg a hazát a menekültektől, legyenek azok akár gyerekek vagy felnőttek.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?