Még szinte ki sem mondta a Kúria, hogy Bayer nem nevezhette gecinek Vonát, máris kutyapiszokhoz hasonlította az MSZP elnökét

  • B.P.M.
  • 2019. április 17.

Fekete Lyuk

Persze, írt még más szépeket is!

„Bertalan puszta nevének megjegyzése komoly kihívás, mert személyisége körülbelül annyira magával ragadó, mint egy kukásautó eltűnése a sarkon, február 14-én, kedden, délelőtt kilenc húszkor, miközben szemez az ónos eső” - olvasható Bayer Zsolt bejegyzése a Bádog blogon.

Hozzátette, pontosan az ilyen személyiségű nyomorultakból lesznek aztán a leninfiúk: „tenyerük izzad, hölgyválaszkor soha nem izzadtak le, kötélre nem tudtak felmászni, a buliba soha nem hívták meg őket, képtelenek voltak egyeneset belerúgni a labdába, de legalább soha, semmihez nem volt semmi tehetségük.”

A publicista szerint Tóth Bertalan, az MSZP elnöke még gazembernek is kicsike formátumú: „Tőle ennyi telik, a börtönnel fenyegetés, méghozzá családostul. Aztán majd hazamegy, megvacsorál, sótlan, üres babot, nem azért, mert másra nem futná, hanem mert ezt szereti. Aztán lefekszik, és nyugtalan álomba merül. És azt álmodja, hogy valaki.”

Végül pedig Bayer a kutyagumihoz hasonlítja a politikust: „Bertalan, nyugodj meg. Nincsen olyan történelmi konstelláció, amikor téged mi felakasztanánk vagy börtönbe zárnánk (családostul). És erre is van magyarázat. Az, hogyha az ember canis merga-t [tudományos megnevezése a kutya bélsárnak - a szerk.] talál a háza előtt, akkor átlépi, vagy erős vízsugárral lecsapatja. Rád találtunk, Bertalan. Hát kinek van itt kedve akasztani, vagy a börtönhöz szaladgálni?”

Nem az első eset, hogy Bayer Zsolt ilyen megjegyzést tesz politikusra, a publicista még 2016-ban írt hasonlókat Vona Gáboról, a Jobbik akkori elnökéről:

Kúria: Bayer nem nevezhette gecinek Vonát, az öncélú gyalázkodás nem véleménynyilvánítás

Nyilvánosan bocsánatot kell kérnie. Szerdán hirdetett ítéletet a kúria a Vona Gábor és Bayer Zsolt közötti személyiségi jog megsértése miatt indított perben, írta meg az Index. A Kúria megerősítette a másodfokú ítéletet: a kormánypárti közírónak 300 ezer forintot és a perköltséget kell kifizetnie, valamint nyilvánosan bocsánatot kell kérnia Vonától, a Jobbik exelnökétől.

Figyelmébe ajánljuk

Kormányinfó: Magyar Péternek új korszaka van

  • narancs.hu

Gulyás Gergely szerint háborúra készül a NATO, hozzánk viszont jön a kínai elnök. Az üzemanyag árait nem fagyasztják be, csak árcsökkentésre vennék rá a kereskedőket. Az nem derült ki, hogyan.

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.