Menczer Tamás: "Úgy látszik, külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok"

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 22.

Fekete Lyuk

Az államtitkár szerint, ha egy újságíró külföldi tanulmányútra megy, az politikai ügynek tekinthető.

Hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára. Menczer beszélt többek között a magyar gazdaságról és a lélegeztetőgépek tárolásáról, de ami igazán izgalmas volt, hogy rákérdeztek nála arra a bizonyos levélre, amely szerint a Külügyminisztérium listázta a magyar újságírók külföldi tanulmányútjait.

Menczer az ATV-ben azt mondta, hogy ez az információ egy kiszivárgott dokumentumból származik, amellyel kapcsolatban azt mondta:

"úgy látszik, külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok".

Majd azt is kifejtette, hogy szerinte, ha egy újságíró külföldre megy, az politikai ügynek tekinthető. Még pedig azért, mert:

"Mi nem listázunk újságírókat. Se ilyen szándékunk, se ilyen tudásunk nincsen hozzá. Azt láttuk nyilvános adatokból, bárki megnézhet különböző honlapokat, hogy egyes Soros-szervezetek, például a Transparency International nevű szervezet szervez ilyen érzékenyítő kurzusokat. Szakmai utak! Hogy oda ne rohanjak. És itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is...már csak úgy kíváncsi lettem, mert nekem a feladatom a Külügyminisztériumban például az, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak, és azt egy politikai ügynek tekintem, hogy ha Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak."

Figyelmébe ajánljuk