Ellentüntetők jelentek meg hétfő este az SZFE-nél

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 22.

Fekete Lyuk

Az Identitás Generáció tagjai 1968-tól és a liberálisoktól féltik Budapestet és Magyarországot.

"A színművészetit elfoglaló diákok már nem az egyetemi autonómiáért küzdenek, hanem egy liberális hídfőállást akarnak kiépíteni Budapesten" - írta Facebook-oldalán Bódi Ábel, az Identitás Generáció vezetője. Bódit két évvel ezelőtt megállították a brit határon és nem engedték be az Egyesült Királyságba, ráadásul egy jelentős osztrák neonácival, Martin Sellnerrel együtt, akitől már nem először tagadták meg a belépést a brit hatóságok.

A megosztott képek tanúsága szerint a csoport tagjai hétfőn este a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épülete előtt akcióztak, és a Vas utcában kifeszítettek egy nagy molinót, amire azt írták: "Itt nem lesz 1968!"

Bódi szerint "a köztársaságot kihirdető hallgatók már nyíltan ideológiai síkra helyezték az ellenállásukat", majd hozzátette: Párizsban ugyanez a "romboló szellemiség" indította le a diáklázadásokat, ami aztán "káoszba juttatta" Franciaországot.

Az SZFE hallgatói szintén a Facebookon reagáltak a tegnap esti eseményekre. Azt írják, szeretnék jelezni, hogy a hétfő esti zavargásért nem ők a felelősek, hanem az ellentüntetők. "Az ellenaktivistáknak pedig üzenjük - mert a néhány percre kifüggesztett transzparensük arra utal, nincsenek teljesen tisztában 1968 eseményeivel -, azt a diáklázadást a hatalom végül leverte."

Borítókép: Bódi Ábel Facebook-oldala