Mesterházy Attila kiakadt Karácsony Gergely ultimátumán, rendesen kiosztotta

  • narancs.hu
  • 2018. november 12.

Fekete Lyuk

Kettős mérce, félreértés, fake news és egyebek.

"Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?!"– írta Mesterházy Attila a Facebookon arra reagálva, hogy a Párbeszéd feltételeket szabott a szocialistáknak. Bár a Párbeszéd az MSZP-vel közösen indulna a jövő évi EP-választáson, miközben széles körű, "Európa-párti szövetség" kialakítását szeretnék. Ám, mindezt úgy tudják csak elképzelni, ha jövőre az önkormányzati választáson Karácsony Gergely lesz a zuglói polgármesterjelölt és ezt szövetségeseik helyi, regionális és országos szinten is támogatják.

Mesterházy közlése szerint "Karácsony Gergely az MSZP választmányi ülésén 48 órával ezelőtt, semmilyen feltételről nem beszélt! Sőt, “egyértelműnek”, “evidensnek”, “magától értetődőnek” nevezte a közös listát."

Az MSZP politikusának nincs ínyére az ultimátum.

"Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket?
Ő követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell...
És ezt ráadásul utólag, a médián keresztül üzeni meg nekünk legfőbb szövetségesünk, a Párbeszéd? Egy párt, amelynek nélkülünk nem lenne frakciója, támogatottsága pedig elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól... A DK-ról nem is beszélve.
Ilyen “őszinte és erős” együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti..."

Megint összefog az ellenzék... Messze van még a az EP és az önkormányzati választás is, aligha ez lesz az egyetlen vitás kérdés, az egyedüli hangosabb csörte a két párt között.

Figyelmébe ajánljuk