„Milyen bugyi van ma rajtad?” – A Fővárosi Ítélőtábla épületében vágtak vissza Handó Tündének

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 7.

Fekete Lyuk

A Markó utcában újra téma lett a heti öt bugyit előíró arculati kézikönyv.

Pont két hete kacagott a fél ország a Handó Tünde által vezetett Országos Bírósági Hivatal (OBH) új arculati kézikönyvén, amelyet 8 millió forintért rendeltek meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől. A hvg.hu által megszerzett dokumentumban sok más mellett arról is szó van, hogy a bírósági ügyfélcentrumokban dolgozó női alkalmazottaknak öt bugyi javasolt a hét öt munkanapjára.

Az arculati kézikönyv nyilvánosságra kerülése óta rengeteg mém született az interneten, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is reagált, csütörtök reggel pedig a Fővárosi Ítélőtábla Markó utcai épületének minden ajtajára és termére valakik kiragasztottak egy-egy papírlapot, amelyen Handó Tündétől azt kérdezték: „Milyen bugyi van ma rajtad?” A hvg.hu által bemutatott szórólapon még az is szerepelt: „Ezt már a bírósági dolgozóknak sem kellene tűrni.”

Heti öt bugyi a minimum az új ügyfélcentrumokban

Handó Tünde arculati kézikönyvet vásárolt. Öt munkanapra öt bugyi! A hvg.hu birtokába került az az arculati kézikönyv, melyet az Országos Bírósági Hivatal rendelt meg 8 millió forintért a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől, mert nemcsak a belbecs, hanem a külcsín is számít, még a bíróságokon is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?