„Mindenkinek joga van a szeretetre” - Elegáns és pazar válasszal reagál a Coca-Cola a homofób támadásokra

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Fekete Lyuk

Így kell ezt.

Ömlik a Coca-colára a gyűlölködő, ostoba homofóbia. Köztük a leghangosabb Boldog István, aki azért nem akar inni több Coca-Colát, mert a cég szerint a homoszexuális alapú szerelem egyenrangú a heteroszexuálissal.

A BKK magyarázkodik, a kormánypropaganda pedig támad.

Hol van itt szólásszabadság? Ugrálhat a Cola, de a kormány ideológiai kérdésekben nem tűr pardont

Kormányközeli kóla bojkott ütötte fel a fejét a minap. Pedig volt idő, mikor még Orbán Viktor is Coca-Colát szürcsölve mosolygott. Mi a baj az üdítővel? És miért épp a szabad szerelem ellen kel harcra a Fidesz? Nem is olyan rég, néhány éve csupán még Orbán Viktor is életérzésként tekintett a kólaivásra.

Erre írja ezt a cég:

„Hiszünk abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitünket. Azt gondoljuk, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet. A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié”

Továbbá:

„Ezt a kampányunkat városszerte kihelyezett plakátokkal kísérjük. A háromféle plakáton egy-egy Coca-Colát ivó pár szerepel – hetero- és homoszexuális párok egyaránt. Ezzel valóban szeretnénk üzenetet közvetíteni: a hitünket abban, hogy mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre; hogy a szerelem érzése ugyanaz (#loveislove). Sok reklám – nemcsak a Coca-Coláé – esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem.  Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől.”

Neked ajánljuk