A Videoton játékosa szerint tiszteletlen azt mondani róluk, hogy sznobként viselkedtek a Vaduzzal szemben

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Fekete Lyuk

Tisztelet nélkül nem lehet a magyar focistákról beszélni!

Akik még bármilyen hitet tápláltak az elmúlt évtizedek után a magyar klubszintű labdarúgás iránt, azokat egyként érhette durva jobbegyenesként a tavaly még az EL-csoportkörben játszó Videoton múlt heti kiesése – a svájci másodosztályban gurító, amúgy liechensteni Vaduz ellen az Európa Ligában (összesítés: 2-1 oda).

A szerényebb lehetőségű és képességű kiscsapat edzője azt nyilatkozta a továbbjutást eredményező győztes meccs után, hogy a Videoton játékosai lenézték őket, és sznobként viselkedtek velük szemben.

Pedig!

Erre ma a Videoton játékosa, Kovács István utasította vissza a vádakat a DigiSporton: „Én nem fedeztem fel olyan nyilatkozatot, hogy bárki azt mondta volna, hogy a Vaduz nem jó társaság. Egy kicsit lehet, ő úgy érezte, hogy a pályán tiszteletlenek voltunk, de talán ugyanez elmondható az ellenfél edzőjéről is, hogy ő is tiszteletlen volt ezzel a nyilatkozattal. Győztes meccs után könnyű nyilatkozni, kíváncsi vagyok, mi történt volna, ha adott esetben ők esnek ki. Ettől függetlenül ez semmit nem von le az érdemeikből, megérdemelten jutottak tovább. Hogy ilyen nyilatkozatot tett, az ő privilégiuma, nekünk ezzel nem kell foglalkozni, mi a jövőben nem fogunk úgy szerepelni, hogy ezt lehessen ránk mondani”.

(Via 444)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?