Németh Szilárdék Jézust is bevetik egy csepeli Lidl-áruház megtisztulásáért

  • narancs.hu
  • 2017. december 3.

Fekete Lyuk

Adventi gyertyagyújtás előtt jön a keresztállítás.

Vasárnap délután kőkeresztet avatnak Csepelen, az Ady Endre utcában található Lidl-áruházzal szembeni közterületen – ezt Németh Szilárd Fidesz-alelnök, volt kerületi polgármester jelentette be Facebook-oldalán.

false

 

Fotó: csepel.hu

A rezsibiztos egy hírt is megosztott az avatásról, amelyben leírják, miért épült a kereszt. Ehhez érdemes felidézni egy néhány hónappal ezelőtti történetet, amikor a csehországi Lidl – hogy ne sértsenek meg senkit – retusálta a kereszteket szórólapjairól. Az ekkor kirobbant vitában arra hivatkoztak, hogy ők ezt a vallási és politikai semlegesség miatt lépték meg, de végül elnézést kértek.

A Fidesz ezt követően itthon is próbálta meglovagolni a témát, például Szegeden a kormánypárt ottani alapszervezete égő mécsesekkel keresztet formált az áruházlánc két üzlete elé.

A csepeli városvezetés a mostani beharangozójában is kiemelte, hogy a 3 méteres kőkereszt nem véletlenül kerül a Lidl elé. A vasárnapi avatás után Németh Szilárdék meggyújtják az első gyertyát a kerület adventi koszorúján. Csak hogy mindenki lássa, mekkora a bennük égő szeretet lángja.

Neked ajánljuk