„Liberális köcsög” – véresre verték az Együtt keszthelyi aktivistáját

  • narancs.hu
  • 2017. december 3.

Fekete Lyuk

Az lehetett a bűne, hogy nem utálja eléggé a zsidókat és a cigányokat.

Az Együtt honlapján jelent meg először a hír, miszerint péntek este megverték a párt egyik keszthelyi aktivistáját. Az esetről Molnár Tibor, az Együtt ajka–tapolca–sümegi képviselőjelöltje írt, aki szerint egy aznapi kampányolás után történt az incidens. A beszámoló szerint az aktivista egy szórakozóhelyen két szélsőjobboldali férfival is váltott néhány szót, és a beszélgetés során kiderült, hogy az „Együtt aktivistája nem gyűlöli a cigányokat és a zsidókat”.

Azt már Juhász Péter pártelnök írta vasárnap a Facebook-oldalán, hogy állítólag a magukat az Erő és Elszántság párt tagjainak mondó férfiak migránsozni, cigányozni, zsidózni kezdtek, és akkor verték meg az aktivistát, amikor ő elhagyta a szórakozóhelyet: hátulról megtámadták, még akkor is ütötték és rúgták, amikor már a földön feküdt vérző orral és szájjal. Az aktivista sérüléseiről orvosi látlelet készült, és könnyű testi sértés miatt feljelentést tett az ügyben.

Közben az Erő és Elszántság párt közleményben úgy reagált, hogy Keszthelyen nincsenek tagjaik, és szerintük a történet egy baloldali provokáció.

Figyelmébe ajánljuk