Nőnek öltözve álcázhatta magát az elítélt macedón kormányfő, hogy megtévessze a határőröket

  • narancs.hu
  • 2018.11.14 18:53

Fekete Lyuk

Aligha lesz ennél szürreálisabb részlete az ügynek.

A Blikk a macedón Sdk.mk nevű lapra hivatkozva azt írja, hogy Gruevszki női ruhába öltözött és a hatóságot így megtévesztve juthatott át a határon.

via GIPHY

A hazájában börtönre ítélt Nikola Gruevszki kedden eddig tisztázatlan körülmények között, útlevél nélkül jutott át Magyarországra, amelyet ő maga jelentett be egy Facebook-posztban.

A bukott macedón kormányfő Magyarországra szökésének körülményeiről egyre színesebb részletek bukkannak fel. A macedón 1TV állítása szerint miután Gruevszki Magyarországon kért menedéket, a Corinthia Hotelben szállt meg, de most Orbán otthonában lakik. Bár utóbbira Havasi Bertalan csak annyit reagált, hogy a hír "kacsa".

A Miniszterelnökség által kiadott közleményben annyit elismernek, hogy:

„A magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski - tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerüljön sor. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le.”

Neked ajánljuk