Már csak ez hiányzott: Orbán-mellszobor kapható, bár elég ronda

  • narancs.hu
  • 2015. március 30.

Fekete Lyuk

Nem csalás, nem ámítás, sok kis gipszbe öntött Orbán Viktor várja új gazdáit a világ minden tájáról. Reméljük, hamarosan az egész alakos kiszerelés is kapható lesz – gumiból.

„Itt az alkalom, hogy kifejezze szeretetét és háláját azért a sok jóért, amit az elmúlt 4 évben kapott. Bizonyítsa be, hogy Ön is magyar! Vásároljon Orbán Viktor mellszobrot!” – szól a felhívás a visszautasíthatatlan ajánlatú kegytárgyba fektetés címen.

Ráadásul tényleg reklámáron – 4400 HUF testvérek közt is egy pimf összeg – lehet hozzájutni a gipsz-Orbánhoz. A merész, ám bátran visszataszító reklámszöveg olyannyira meggyőző, hogy nyilván sokakat azonnali rendelésre is sarkall. Bár konkrétan fogalmunk sincs, hogy mi lehet az a „sok jó”, amiért még ráadásul hálásnak is kellene lenni, a miniszterelnök ugyanis eddigi szerény tudásunk szerint nem egy jóléti intézményt vezet, hanem egy – demokratikusnak már alig is látszó – országot.

false

A 4400 forintba kerülő, mindössze 50 dkg-os fehér kis csúfság minden bizonnyal remek magyarsági bizonyíték lenne vagy papírnehezék, ám a készítője sajnos ismeretlen, így a remek PR-fogáshoz még csak gratulálni sem tudunk. Nemzetünk egy újabb Tereskovával és DrMáriással lett gazdagabb. Azt a pletykát viszont teljes szaktekintélyünkkel cáfoljuk, hogy tudniillik a „gyorsszobrász” jelzővel illetett, a Szabadság térre sasos Gábrielt varázsoló Párkányi Raab vagy valamelyik egyéb udvari kőfaragók követte volna el – ők ilyen szépet nem tudnak alkotni. Bár nekünk kicsit gyanúsak a Mindszenty fejével egykor hazafutó Kontúrok.

Ám sajnálatos módon rossz hírt kell – talán csak ideiglenesen – közölnünk: a rendelés lebonyolítására szakosodott oldal épp nem működik, imádkozzunk, hogy mindez csak a túlterheltség és nem felsőbb utasításra lekapcsolt, végleges megszűnést jelző hibaüzenet.

Gipszorbánt minden otthonba! Nem is egyet, százat, ezret!

Figyelmébe ajánljuk