Őrület: a Rolling Stones nyithatja meg a vizes vb-t

  • narancs.hu
  • 2017. március 23.

Fekete Lyuk

Csak a megnyitóra eltapsolnánk 3,5 milliárdot.

Az Index információi szerint a nyári vizes világbajnokság szervezői a világ legdrágább zenekarát, a Rolling Stonest szeretnék elhívni a megnyitóünnepségre. A vb kapcsolódó rendezvényei – a nyitó- és záróünnepség, valamint egy FINA Market Street nevű valami – összesen nettó 6 milliárd forintba kerülnek majd, ebből csak a megnyitóra 3,5 milliárd megy el. Összehasonlításképp: a tavalyi Sziget fesztivál teljes költségvetése 5,4 milliárd forint volt.

Már a múlt héten lehetett sejteni, hogy közel az agybaj, a szervezőbizottság elnöke ugyanis azt mondta, hogy becslések szerint csaknem hatmilliárd (!) tévénéző fog a mi kis világbajnokságunkra kapcsolni. Ez majdnem kétszer annyi, mint amennyien egy focivébébe belenéznek. Az index szerint ugyanakkor a szervezők azzal szembesültek, hogy egy hagyományos vizes megnyitót a nagy nemzetközi tévétársaságok nem is közvetítenének.

A Rolling Stones 2007-ben már járt Budapesten, fellépésükről akkor kritikát is közöltünk.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?