Rétvári: „A legharcosabb feministáknak is tapsikolniuk kellene, hogy szabadon választhatnak Magyarországon”

  • B.P.M
  • 2019. május 21.

Fekete Lyuk

Ja, hogy ezért kéne tapsikolni?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumánák (Emmi) parlamenti államtitkára interjút adott a Magyar Nemzetnek, ami – mily' meglepő! – a migrációra fókuszált.

Egy ponton az interjú készítője az állította, hogy a „genderszakosok” szerint a magyar kormány a bölcső és a tűzhely mellé száműzi a nőket, majd megkérdezte, hogy Rétvári mit gondol az „anyaság kontra karrier” szembenállításról.

Az államtitkár szerint a magyar nők „egyáltalán nem a tűzhely mellett élnek”, a foglalkoztatásuk jelentősen emelkedett, tehát több édesanya tudja a karrierjét építeni. „Ezt segíti az is, hogy húszezer bölcsődei férőhelyet hozunk létre, s hogy emellett a korábbi szabályozással ellentétben, ha ma valaki a gyermek féléves korától visszamegy dolgozni, nem veszti el a gyermek után járó támogatást. És idetartozik, hogy az új családvédelmi akcióterv részeként a jövőben a negyedik gyermek vállalása után az édesanyák örökre szja-mentességet élveznek majd, ami úgy is felfogható, mint egyfajta jövedelmi kompenzáció a karrierépítésből kiesett évekért. Azt hiszem, a legharcosabb feministáknak is tapsol­niuk kellene, hogy Magyarország ilyen mértékben támogatja a nőket; hogy biztosítja számukra a választás szabadságát és lehetőségét. De persze ők ilyenkor mélyen hallgatnak” – fogalmazott Rétvári.

Kapcsolódó:

Rétvári: A bevándorlással járványszerűen terjednek a parazitákkal összefüggő megbetegedések

Az államtitkár szerint ijesztő, hogy Németországnak 2030-ra muszlim kancellárja lehet, továbbá azok migránsozzák le a magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat, akik korábban évtizedeken át lerománozták az erdélyi magyarokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára interjút adott a Magyar Nemzetnek, amely beszélgetés középpontjában - dobpergés - a bevándorlás állt.

Neked ajánljuk