Rétvári Bence úgy tekint a tanárokra, mint félnótás idiótákra, akiket simán át lehet verni

  • narancs.hu
  • 2017. október 6.

Fekete Lyuk

Szerinte nincs itt probléma.

„A béremelések, illetve az életpályamodell bevezetésének a hatására az elmúlt években több ezerrel nőtt a pedagógusok száma” – ezt Rétvári Bence mondta reggel az M1-en, és nem szakadt le a plafon. Majd elmondta, hogy mennyivel nőtt a tanárok a bére, milyen jó soruk van nekik, és arról is beszélt, mennyit keres ma egy pedagógus.

Rétvári Bence mosolyog

Rétvári Bence mosolyog

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ugyanakkor arról elfelejtett beszélni a parlamenti államtitkár, hogy még október elején is mindennapos probléma, hogy egyes iskolákban nincs elég tanár, csak helyettesítésekkel lehet orvosolni a problémát, ami azt jelenti, hogy az így is agyonterhelt pedagógusoknak további tanórák szakadnak a nyakukba. Volt olyan suli, amelyik Vaterán keresett tanárt, de a 168 Óra újságírója ráakadt egy iskola hirdetésére, amelyben az szerepel, hogy bármilyen szakos tanárt felvesznek.

Szóval, zenghet dicshimnuszokat az államtitkár, a mindennapos tapasztalat ez, és nem az, amiről ő beszél.

Figyelmébe ajánljuk

Szélessávú internet növényeknek Siófok-Törekiben

A Digi Kft. megbízásából szélessávú internetezésre és televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas optikai kábelt fektetnek a városrész egy balatoni panorámás hegyi utcájában. A kábel külterületen, ahol elvileg csak mezőgazdasági célú építmények állhatnak, a Digi tulajdonosa, a 4iG két felsővezetője, Jászai Gellért és Linczényi Aladin telkéhez vezet.