Rogánt a felesége szárnyaló üzleti sikereiről kérdezték

  • narancs.hu
  • 2019. június 20.

Fekete Lyuk

És Rogán Cecília miniszterként dolgozó férje megmondta a tutit.

A hvg.hu megkérdezte Rogán Antal propagandaminisztert, mi a véleménye arról, hogy állami cégek támogatják a felesége cégéhez köthető sportrendezvényeket.

És a miniszter úr válasza:

"Úgy tudom, a feleségem cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott – nincs semmi különös."

false

 

Fotó: MTI

Nemrég megírtuk mi is, hogy Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége, a Nakama & Partners megvásárolta a magát a legismertebb sport- és életmódexpóként reklámozó Fitbalance többségi tulajdonrészét. A 24.hu, információja szerint amióta Rogán és Sarka megvette a céget, érdekes módon egy rakás állami vállalat döntött úgy, hogy nagyon komoly támogatói pénzt tol a rendezvénybe. Ingyenes lett például a belépő, a MÁV féláron adta a jegyeket a vidékről érkező résztvevőknek. Míg a támogatók közé beszállt a Szerencsejáték Zrt., az MVM és az Antenna Hungária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, de még a Magyar Olimpiai Bizottság is felkerült a partnerlistára.

A hvg.hu közérdekű adatigénylést adott be, amiből kiderült, hogy az MVM 150 millió forinttal támogatta a Fitbalance-t és a Nemzeti Futóversenyt.

A portál megkérdezte a minisztert, előfordulhat-e, hogy az állami cégek azért tömik pénzzel Rogánné cégét, mert az asszony történetesen Rogán Antal felesége, mire Rogán Antal így vágta ki magát huszárosan:

"Míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a problémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az."

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?