Schmidt Mária szerint Nyugaton már kevés a szex

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 23.

Fekete Lyuk

„Mi, magyarok, azért kb. rendben vagyunk, csak nagyon észnél kell lenni ebben a bolond világban.”

Schmidt Mária történész előadást tartott hétfőn a Mathias Corvinus Collegium konferenciáján, amelyet Az identitás, mint politikai fegyver címmel rendeztek meg.

A Telex tudósítása szerint  a Terror Háza Múzeum és a XXI. Század Intézet főigazgatója a szexuális forradalom következményeiről beszélt. Úgy látja, hogy annak a folyamatnak az igazi haszonélvezői a felsőosztálybeli férfiak és nők voltak, akik „háremeket tartanak, válogatnak a szexuális partnerek között”, miközben az alsó osztályokhoz tartozó férfiak nem jutnak nőhöz, a nők pedig férfihoz.

Példaként említi a Szex és New York című sorozatot, mert szerinte abban a szexuális forradalom nyerteseit lehet látni, önálló, öntudatos, vicces, karrierorientált nőket, akiknek életmódja elmagányosodáshoz vezet, kiszolgáltatottá teszi az embert.

A szexuális forradalom szerinte kevesebb szexet és boldogtalanságot hozott Európában. 

A történész apokaliptikusnak látja a nyugati helyzetet ebből a szempontból: a #metoo mozgalom visszaéléseiről, a biológiai nemek elleni harcról beszélt, arról, hogy „nemváltásra buzdítják a kiskorúakat, nemváltó műtéteket végeznek rajtuk, nem egyszer szüleik beleegyezése nélkül, akiket néha meg sem kérdeznek”. A nyugati nők a nemi vágy csökkenéséről, eltűnéséről számolnak be, egyre többen kerülik a nemi érintkezést, szóval „itt tartanak a fejlettek ma.” Ebből az a következtetés vonható le Schmidt szerint, hogy az új nyugati jelszó nem a Szeretkezz, ne háborúzz!, hanem a Ne szeretkezz, háborúzz!

Az előadásban szó esett a feministákról, akik nem bírnak leállni, pedig már mindent elértek. Schmidt szerint a mai nyugati életforma és az amerikanizáció ugyanúgy ellentétes a „több mint 1100 év alatt kikristályosodott” magyar hagyományokkal, mint a kommunizmus volt. Úgy gondolja a történész, „a tabletta és az óvszer vált a szexuális forradalom sarlójává és kalapácsává”, a nők magabiztosak lettek, a férfiak is felszabadultak a fogamzásgátlás felelősségének terhe alól, így vált feleslegessé az elköteleződéssel és felelősségvállalással járó házasság, és tolódott ki a gyermekvállalás ideje. 

Schmidt Mária hangsúlyozta, a szeretetre, a szerelemre, a szexre és a családra szükség van, és „mi, magyarok, azért kb. rendben vagyunk, csak nagyon észnél kell lenni ebben a bolond világban”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk