Semjén: Európa lelkét vesztve sutba dobta értékeit

  • narancs.hu
  • 2019. március 15.

Fekete Lyuk

Elveszett lelkek kontinense.

Magyarország miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt aradi ünnepi beszédéből idézünk néhány fontosnak látszó gondolatot 2019. március 15-én este 20 óra után néhány perccel, méltán népszerű, Fekete lyuk fantázianevű rovatunkban.

"Most itt állunk, a 21. század elején, és az egykori hősi dolgokra emlékezünk. De itt állunk kétségeinkkel, bizonytalanságainkkal is, mert ma is nehéz, talán sorsdöntő időket élünk."

"Ma is veszélyben a haza, de nem csupán a mi hazánk. Ma is veszélyben a szabadság, nem csupán a mi szaadságunk. Ma is veszélgyben a jövő, de nem csupán a mi jövőnk. 48-49-ben sem volt könnyű a helyzet, de akkor legalább látható volt pontosan, hogy kik ellen harcolunk. Napjainkban már nem látható ilyen nyilvánvalóan az ellensereg, csak roppant hatása mindenütt. Politikában, gazdaságban, társdalomban, magánéletben, szokásokban és divatokban, lassan már a fejekben is, mindenütt” - gondolkodtatta el hallgatóságát a KDNP elnöke. Szerinte Európa „lelkét vesztve sutba dobta értékeit. A hitet, a nemzetet, a családot."

"Az európai választások előtt őseink és hőseink azt üzenik nekünk, hogy mindnyájunknak el kell menni, és politikai akaratunk kifejezésével megvédeni értékeinket és érdekeinket Európában”.

false


Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?