Semjén: Európa lelkét vesztve sutba dobta értékeit

  • narancs.hu
  • 2019. március 15.

Fekete Lyuk

Elveszett lelkek kontinense.

Magyarország miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt aradi ünnepi beszédéből idézünk néhány fontosnak látszó gondolatot 2019. március 15-én este 20 óra után néhány perccel, méltán népszerű, Fekete lyuk fantázianevű rovatunkban.

"Most itt állunk, a 21. század elején, és az egykori hősi dolgokra emlékezünk. De itt állunk kétségeinkkel, bizonytalanságainkkal is, mert ma is nehéz, talán sorsdöntő időket élünk."

"Ma is veszélyben a haza, de nem csupán a mi hazánk. Ma is veszélyben a szabadság, nem csupán a mi szaadságunk. Ma is veszélgyben a jövő, de nem csupán a mi jövőnk. 48-49-ben sem volt könnyű a helyzet, de akkor legalább látható volt pontosan, hogy kik ellen harcolunk. Napjainkban már nem látható ilyen nyilvánvalóan az ellensereg, csak roppant hatása mindenütt. Politikában, gazdaságban, társdalomban, magánéletben, szokásokban és divatokban, lassan már a fejekben is, mindenütt” - gondolkodtatta el hallgatóságát a KDNP elnöke. Szerinte Európa „lelkét vesztve sutba dobta értékeit. A hitet, a nemzetet, a családot."

"Az európai választások előtt őseink és hőseink azt üzenik nekünk, hogy mindnyájunknak el kell menni, és politikai akaratunk kifejezésével megvédeni értékeinket és érdekeinket Európában”.

false


Neked ajánljuk