Sziszi hadüzenete és a szúnyogok – Abszurd drámát adtak elő a parlamentben

  • 2017. június 6.

Fekete Lyuk

Hol késik már a szúnyoggyérítés, avagy mi lesz veled, Magyarország.

Samuel Beckett és Örkény István mind a tíz ujját megnyalná, ha belepillanthatna a magyar Országgyűlésben zajló munkába.

Szerencsére mi olyan vidám korban élünk ezen a földön, hogy ezt könnyen megtehetjük, és meg is tesszük.

Szereplők: Sziszi, Dömötör és Harangozó

Sziszi, vagyis Németh Szilárd (Fidesz): Soros megtámadta Magyarországot! Tehát nyílt hadüzenetet küldött. Azért, mert nem fér a bőrébe. Botka Lászlóval együtt kilincselt Brüsszelben, hogy brutális nyomást gyakoroljanak. Pedig. (hadonászik, kiabál, mintha elhessegetne egy bogarat) Az események igazolják, a terrorizmus és a bevándorlás kéz a kézben jár. Provokatív támadások érik a keresztény Európát. Nyíltan támadnak gyerekekre. Támadnak. Brüsszel erőltet, rá a magyarokra, ezt a magyar nem akarja. A Fidesz–KDNP a magyar emberek biztonsága. Ebből nem engedünk, tapodtat sem engedünk. (ütemes vastaps, hirtelen csönd)

Dömötör, vagyis Dömötör Csaba (Fidesz): Botka bontana, főleg a kerítést. Mert világosan kijelentette. Pedig a határzár az biztonság. Botka meg menekültbarát. Mint Brüsszel. Úgyhogy tisztázzák már a szocialisták, miről tárgyalt Brüsszelben. Milyen betelepítési programról? (kacsint vagy tikkel, nem világos)

Harangozó, vagyis Harangozó Gábor (MSZP): Ez goebbelsi gyűlöletkeltő hazudozás. (hatásszünet) Az én kérdésem: kinek kell kiirtania a szúnyogokat? A szúnyoggyérítés a minisztériumi bürokrácia miatt sosem kezdődik időben. Késik.

A szöveg az MTI kedd kora délutáni országgyűlési krónikájának sűrített változata.

Figyelmébe ajánljuk