Thürmer: Orbán bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve

  • narancs.hu
  • 2021. július 4.

Fekete Lyuk

Bármikor jöhet egy migrációs hullám, járvány vagy háború, amire miniszterelnök fel van készülve, állítja a Munkáspárt elnöke. 

Még a 2008-as válság sebeit nyögjük, a nyugati világ pedig a problémákra bevett két-három Kalmopyrint, hogy csökkentse a lázat, de „a rendszer alapvetői hibái nem szűntek meg” – mondta Thürmer Gyula a Vasárnapnak adott interjújában. 

A Munkáspárt elnöke szerint Amerikában nem a mai szegényekkel és a rászorulókkal foglalkoznak, „hanem azokkal, akiknek az ük-ük-üknagyapja rabszolga volt. Nem veszik észre azt sem, hogy sokan még ma is ugyanannak a rendszernek a szolgái”. Szerinte a nyugati világ belement abba, hogy olyan altémák sokaságával foglalkozzon, mint amilyen az elmúlt évek genderideológiája is.

„Természetesen ezt a liberális média fölkarolta és támogatja. Egyes pártok pedig jelentős politikai tőkét tudnak kovácsolni ezekből a mozgalmakból. Ezektől azonban nem fognak megoldódni az alapproblémák, amelyeket a kapitalizmus, mint rendszer hozott létre”

Úgy véli, Orbán Viktor „szerencsére bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve”. Szerinte a magyar miniszterelnök tudja, hogy a világon a rendszerek hamar megromolhatnak, ezért minden lehetőségre felkészül: bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, világjárvány, vagy egy háború is, az Európai Unió pedig összedőlhet.  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk